שיפור המיקוד, הקשב והוויסות העצמי
נוירופידבק שינוי באיכות החיים לאורך שנים
יש פתרון!
מוכח מדעית | מותאם אישית | ללא תרופות | שיפור ארוך טווח
ADHD הבנת התסמינים העיקריים
הפרעת קשב וריכוז, היא הפרעה נוירו-התפתחותית המשפיעה על ילדים ומבוגרים כאחד. ניתן לסווג את הסימפטומים העיקריים של ADHD לשלושה תחומים עיקריים: חוסר תשומת לב, היפראקטיביות ואימפולסיביות.
1. חוסר תשומת לב:
- קושי להישאר ממוקד במשימות או פעילויות
- קושי בארגון משימות וניהול זמן יעיל
- לעתים קרובות לאבד דברים הדרושים למשימות או פעילויות
- מוסחת בקלות על ידי גירויים חיצוניים
- קושי לעקוב אחר הוראות או להשלים משימות הדורשות מאמץ מנטלי
2. היפראקטיביות:
- התנועעות או התפתלות מתמדת
- דיבור מוגזם, גם במצבים לא הולמים
- קושי לעסוק בפעילות בשקט
- תחושת חוסר מנוחה או כל הזמן בדרכים
- קושי להישאר בישיבה ממושכת
3. אימפולסיביות:
- לפעול מבלי לחשוב על התוצאות
- הפרעה או הפרעה לשיחות או פעילויות של אחרים
- קושי לחכות לתורו של אחד
- קבלת החלטות אימפולסיביות או לקיחת סיכונים מיותרים
- לעיתים קרובות חווים קושי בדחיית סיפוקים
חשוב לציין כי חומרת הסימפטומים ושילובם יכולים להשתנות בין אנשים עם ADHD. אם אתה חושד כי אתה או מישהו שאתה מכיר עשוי להיות ADHD, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות עבור הערכה נכונה ואבחון.
- הגישה הסטנדרטית לטיפול ב- ADHD כוללת תרופות מרשם, אם כי חלק מהחולים עשויים שלא להגיב היטב לטיפול זה ועשויים להפסיק אותו עקב תופעות לוואי אישיות.
- בתקופה האחרונה, יש עניין גובר בקרב הורים לילדים ומבוגרים עם ADHD בבחינת פתרונות חלופיים הכוללים אימוני נוירופידבק ללא תרופות. נטייה זו לאפשרויות טיפול טבעי נובעת מהרצון להימנע משימוש בתרופות כימיות ומתופעות הלוואי הנלוות אליהן.
שיטת טיפול באמצעות נוירופידבק מתמקדת בשיפור תפקוד המוח ללא צורך בהתערבות כימית, ובמקום זאת מאמנת את המוח כפי שמאמנים שריר. נוירופידבק מנצל את הפלסטיות של המוח, ומאפשר לו להיות מאומן לייצר גלי מוח ברמות המקדמות תפקוד אופטימלי.
במהלך אימון נוירופידבק, מטופלים לומדים לווסת את פעילות גלי המוח שלהם בהתבסס על פרוטוקול הטיפול הספציפי שנקבע באמצעות אבחון QEEG במכון נוירואקיב לשיפור תפקודי המוח. לאחר מספר מפגשים, ניתן לראות שיפור ניכר ביכולות הלמידה ובהתנהגות של המטופלים. המאפיינים של ADHD הופכים בהדרגה לקלים יותר לניהול, ובמקרים מסוימים, הם עשויים אפילו להיעלם לחלוטין.
ההשפעות של אימון נוירופידבק הן ארוכות טווח, שכן המוח שומר על "הלמידה" שהושגה במהלך הטיפול. הדבר דומה לאופן שבו אנו רוכשים מיומנויות כגון הליכה, רכיבה על אופניים או רכישת שפה ויכולות קריאה. ברגע שהמוח שולט במיומנות באמצעות נוירופידבק, יש לו את היכולת לשמר אותה.
טכנולוגיית הנוירופידבק נחקרה ויושמה בהרחבה במרכזים רפואיים ברחבי העולם, והוכיחה יעילות מוכחת.
שיעור ההצלחה של טיפול נוירופידבק עולה על זה של שיטות קונבנציונליות אחרות, מה שהופך אותו לגישה מומלצת ביותר לניהול ADHD!
כשהשפעת התרופות פגה ייתכן שהפרעות הקשב והריכוז יוקצנו - מצב שמכונה ריבאונד.
טיפול התרופתי מסייע להתמודד עם חלק מהסימפטומים של הפרעת הקשב, אך לא עם כולם!
הטיפול התרופתי אינו מאפשר התגברות טבעית של אדם ורכישת דרכי התמודדות עצמאיות!
אימוני נוירופידבק, דרך יעילה ולא תרופתית להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז!
גישה לא פולשנית ולא תרופתית:
טיפול נוירופידבק הוא אפשרות טיפול לא פולשנית שאינה כרוכה בשימוש בתרופות. זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור אנשים המעדיפים להימנע או לא יכולים לסבול תרופות עקב תופעות לוואי או סיבות אחרות.
טיפול אישי וממוקד:
הטיפול בנוירופידבק מותאם אישית ומותאם לדפוסי גלי המוח הייחודיים של כל אדם. באמצעות הערכה ראשונית של פעילות המוח, ניתן לזהות אזורים ספציפיים של חוסר ויסות, וניתן להתאים את הטיפול כך שיתמקד באזורים אלה. גישה אישית זו מאפשרת טיפול ממוקד יותר ותוצאות יעילות יותר.
רווחים ארוכי טווח ופיתוח מיומנויות:
טיפול נוירופידבק נועד לאמן את המוח לווסת את עצמו, מה שיכול להוביל לרווחים ארוכי טווח ופיתוח מיומנויות. שלא כמו תרופות, המספקות הקלה מיידית בסימפטומים אך אינן מטפלות בגורמים הבסיסיים של ADHD, טיפול נוירופידבק מתמקד בלימוד אנשים כיצד לנהל ולווסת את פעילות גלי המוח שלהם. זה יכול לגרום לשיפור מתמשך גם לאחר השלמת הטיפול.
סיכון מופחת לתופעות לוואי:
בעוד תרופות יכולות להיות יעילות בניהול תסמיני ADHD, זה יכול גם לבוא עם תופעות לוואי פוטנציאליות. תופעות לוואי נפוצות של תרופות ADHD כוללות ירידה בתיאבון, הפרעות שינה, עצבנות והשפעות לב וכלי דם. טיפול נוירופידבק, בהיותו גישה שאינה תרופתית, אינו נושא סיכון שכזה.
שיפור התפקוד הקוגניטיבי:
טיפול נוירופידבק הראה הבטחה לא רק בהפחתת תסמיני ADHD אלא גם בשיפור התפקוד הקוגניטיבי. מחקרים מראים כי זה יכול להוביל לשיפור בקשב, זיכרון עבודה, שליטה בדחפים ותפקוד ניהולי. שיפורים אלה יכולים להשפיע לטובה על הביצועים האקדמיים, על התפקוד התעסוקתי ועל איכות החיים הכללית.
כיצד מתבצע אימון הנוירופידבק?
כדי להבין את התהליך של אימון נוירופידבק, חשוב להבין כיצד המוח שלנו מתפקד. פעילות חשמלית מתרחשת באזורים שונים של המוח בכל עת, המאופיינת על ידי נוכחות של גלי מוח שונים. פעילות חשמלית תקינה מעידה על תפקוד מוחי טיפוסי, בעוד שחריגות בפעילות החשמלית יכולות לתרום לאתגרים וקשיים שונים בתפקוד האדם.
במהלך טיפול נוירופידבק, המטופל יושב מול המסך ובוחר סרט לצפייה. חיישנים ממוקמים באזורים ספציפיים בקרקפת בהתבסס על תוצאות בדיקת QEEG לפני הטיפול. כאשר המטופל צופה בסרט, החיישנים מודדים את פעילות המוח ומשדרים את המידע למחשב. תוכנית מיוחדת מפענחת את הנתונים ומספקת משוב למטופל על פעילות המוח שלהם. משוב חיובי, כגון חוויית סרט ללא הפרעה, ניתן כאשר נוצרת פעילות מוחית רצויה. לעומת זאת, כאשר מתגלה פעילות מוחית לא יעילה, מתרחשות הפרעות רגעיות בסרט. באמצעות תהליך זה, המוח לומד לתפקד בצורה יעילה יותר.
ככל שפעילות המוח מתקרבת לדפוס נורמלי יותר, יש ירידה ניכרת בסימפטומים שחווה המטופל בתחילת הטיפול. טכנולוגיית נוירופידבק נמצאה יעילה בטיפול בהפרעות קוגניטיביות ונפשיות שונות, כולל דיכאון, חרדה והפרעות קשב וריכוז. היתרון המשמעותי של נוירופידבק הוא הגישה הטבעית שלו, נטולת תרופות או תופעות לוואי. יתר על כן, השינויים בפעילות המוח המושגים באמצעות נוירופידבק הם מתמשכים, בניגוד לטיפולים תרופתיים המספקים שינויים זמניים התלויים בהשפעת התרופה.
- סדרה מוצלחת של טיפולים יכולה לייתר את השימוש בתרופות בחלק מהילדים, ובילדים אחרים תאפשר להוריד את המינון.
- טיפול נוירופידבק אינו כרוך בתופעות לוואי והשפעתו נשמרת לטווח ארוך!
- הטיפול בטוח לחלוטין בניגוד לתרופות העלולות לגרום בחלק מהמקרים לתופעות לוואי ואף להחמיר את מצבו של המטופל.
הפרעות קשב וריכוז מאמרים ומחקרים
► הטיפול התרופתי להפרעת קשב אינו יעיל, אינו בטוח ואינו מוסרי
► הפרעת קשב היא לא מחלה וריטלין הוא לא תרופה
► יעילות טיפולי נוירופידבק בהשוואה ליעילות הטיפול התרופתי בהפרעת קשב וריכוז ADHD
► שינויים בתמונת גלי המוח (EEG) שנגרמו באמצעות נוירופידבק בילדים עם לקויי למידה
► המוח יכול